Info

Om Dansk Militærhistorie

Dansk Militærhistorie gik i luften i 1996 med det formål at præsentere vores militære fortid for et bredere publikum. I starten var hovedparten på engelsk, da vi var af den opfattelse, at der også udenfor Danmark var interesse for denne del af vores historie. Og det var og er også korrekt. En stor del af Dansk Militærhistorie´s læsere kommer fra andre lande, specielt USA og England, men vi har fået mails fra så fjerne steder som Kina og Peru.

Målet er at præsentere vores militære fortid på en letforståelig og grafisk indbydende måde. Imens internettet har givet helt nye muligheder for at udbrede et budskab, stiller det også helt nye krav til både tekst og præsentation. Dansk Militærhistorie forsøger at præsenter materialet, så det lever op til disse udfordringer. Vores mål er:

  • At udgive artikler er af en moderat størrelse, der gør, at de kan læses relativt nemt. Ved mere komplekse emner kan artiklerne være længere. Der er lagt vægt på at teksternes opsætning, gør dem let at overskue og letlæselige.
  • At vores artikler så vidt muligt indeholde billeder, der understøtter teksten og gør den mere indbydende. Hvor det er nødvendigt vil kort vise kampområdet.
  • At artiklerne  ikke indeholder snørklet militært sprog, der er svært at forstå for folk uden en militær løbebane. Sitet henvender sig til alle, fra folkeskoleelever til militærfolk, og ikke kun til en snæver kreds, som det ofte er tilfældet i bla. de miltære magasiner der findes. Derfor forsøger vi at undgå alt for militærprægede termer.

Efter 16 år har sitet udviklet sig til at være et af Danmarks største sites, med mere end 1200 sider, og med over 15.000 besøgende om måneden er det et af Danmarks mest besøgte site med historie som speciale. Siden starten i 1997 har omkring 1,5 millioner læsere besøgt vores site.

Skribenterne består af både professionelle og amatørhistorikere samt en lang række andre bidragsydere, der har leveret billeder og materiale til sitet. Samtidig er der oprettet et samarbejde med museer, lokalhistoriske foreninger og enkeltpersoner, der gør det muligt at vise aldrig før publiserede billeder, erindringer og artikler.

Artiklerne er skrevet af en lang række mennesker med forskellig baggrund, interesser og holdninger. Der er nu omkring 150 større artikler på sitet samt flere hundrede sider med billeder og data, og du vil måske kunne finde faktuelle fejl, eller ting du ikke er enig i. Men det kan ikke være anderledes med et site af denne størrelse, og vi påstår ikke at sitet er uden fejl, eller emnerne uden fortolkningsmuligheder.