Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig.

I over 25 år udgjorde de danske fregatter Peder Skram og Herluf Trolle rygraden i søværnets koldkrigsforsvar. På linie med søværnets andre enheder håndhævede de dansk suverænitet og danske interesser både i hjemlige og internationale farvande og var forrest i feltet, når det drejede sig om deltagelse i øvelser med Danmarks allierede.

Med udgangspunkt i historien om Den kolde Krig 1945-1989 fortæller historikerne Søren Nørby & Steen Schøn historien om projekteringen og bygningen af fregatterne, samt de funktioner skibene havde i den hjemlige flåde og i alliancesammenhænge. Bogen er både en indføring i Danmarkshistorien 1945-1990 og et stykke marinehistorie om to af den danske flådes største fartøjer. Derudover beskriver bogen, hvordan det var at leve og arbejde om bord på de to fregatter.

Forfatterne har gennemgået forsvarets og andre relevante arkiver samt pressens dækning og indhentet vidnesbyrd fra et stort antal tidligere besætningsmedlemmer. Bogen er gennemillustreret og med forord af fhv. viceadmiral Jørgen F. Bork.

SØREN NØRBY (f. 1976) er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet. Han har bl.a. arbejdet på Orlogsmuseet, Handels- og Søfartsmuseet samt på Marinens Bibliotek og er forfatter til en række bøger og artikler om det danske forsvars historie.

STEEN SCHØN (f. 1970) er cand. mag. i historie fra Syddansk Universitet. Han har blandt andet arbejdet på Orlogsmuseet, Tøjhusmuseet og Handels- og Søfartsmuseet.

 

Fakta om bogen

Titel: Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig.

Forfattere: Søren Nørby & Steen Schøn.

Omfang: 200 sider, gennemillustreret .

Udgiver: Marinens Bibliotek. Udkom tirsdag den 4. juli 2006.

Pris: 250 kr.

Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig.
Fregatterne Peder Skram og Herluf Trolle. Flådens Flagskibe under Den Kolde Krig.